Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων










Φούρνος μικροκυμάτων, μία ηλεκτρική συσκευή που τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει δυναμική είσοδο στην κουζίνα μας, και κερδίζει όλο και περισσότερο τις εντυπώσεις και τις επιλογές μας...Τα σχόλια και οι κριτικές, σχετικά με την συγκεκριμένη συσκευή, ποικίλουν. Κατά πλειοψηφία όμως, συγκεντρώνει πλήθος αρνητικών σχολίων όσον αφορά την χρήση του και τις επιπτώσεις στην υγεία μας…. Ο αρχικός του προορισμός (λέω αρχικός, διότι στην πορεία πολλοί τον χρησιμοποίησαν και για μαγείρεμα) ήταν να χρησιμοποιείται για το ζέσταμα και «ξεπάγωμα» του φαγητού…  Απαγορεύεται ρητά το μαγείρεμα του φαγητού!!!! Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγεται  και το ζέσταμα υγρών, (νερό, καφές, γάλα) , εκτός του ότι είναι κάκιστο για την υγεία μας, ενδέχεται να έχει και αρνητικές  λειτουργικές επιπτώσεις .. Επιπλέον, να αποφύγετε να θέσετε σε λειτουργία τον φούρνο ενώ αυτός είναι κενός, διότι μέρος της ενέργειάς του, μεταφέρεται στα κεντρικά  του συστήματα με αποτέλεσμα την φθορά και καταστροφή της συσκευής…   Τέλος, πρέπει να αποφεύγονται οποιαδήποτε «πειράματα»  με την συγκεκριμένη συσκευή, τύπου εισαγωγή κινητού τηλεφώνου και λάμπας φθορίου στο εσωτερικό του, και πολλά άλλα που «βγαίνουν » κατά καιρούς ….
Πέρα όλων αυτών όμως, η συγκεκριμένη συσκευή ,έχει γίνει αντικείμενο καθημερινής χρήσης από πολλούς,  και όπως όλες χρειάζεται και αυτή την κατάλληλη συντήρηση..Εφόσον λοιπόν, απαγορεύεται , από τους περισσότερους κατασκευαστές, να χρησιμοποιηθεί κάποιο ειδικό προϊόν καθαρισμού, σας προτείνω μία έξυπνη, οικονομική, αλλά και υγιεινή λύση για τον καθαρισμό του…
Tip:
Βάζουμε σε ένα μπολ νερό, προσθέτουμε  φέτες από λεμόνι και πορτοκάλι και στη συνέχεια τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων και θέτουμε σε λειτουργία, για πέντε λεπτά στην υψηλή θερμοκρασία. Τέλος, καθαρίζουμε το εσωτερικό με υγρό μαλακό πανί. Με τον τρόπο αυτό, φεύγουν οι μυρωδιές, καθώς επίσης και το καθάρισμα γίνεται πιο εύκολο..   


Πηγή photo:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου